På gång just nu

Honungsmjöd

Vår fantastiska honungsmjöd vann brons i Nordiska mästerskapen i mathantverk! Mjöden kan ha olika smak beroende på mognad eftersom den innehåller levande mjölksyrebakterier. Den hjälper din egen bakterieflora att må bra. En ung mjöd har mycket honungssmak och sötma kvar. En välmognad mjöd är syrlig, bubblig och uppfriskande. Ibland finns det en ofarlig bottensats. Alkoholhalt max 0,5%. 
Ingredienser: Honung och vatten!
Och laddad med en gnutta magi och goda ord.. 2022
#11 2022-11-02 BF 2023-11-02 Honung från Skillebyvret, biodlare Jonas Hallqvist,  Hawaiansk välsignelse
#12 2022-11-03 BF 2023-11-03 Honung från Skillebyvret, biodlare Jonas Hallqvist, TillSAMmans, SAMhörighet
#14 2022-11-22 BF 2023-11-22
Honung från Skillebyvret, biodlare Jonas Hallqvist, Lösa konflikter, släpp fram din ilska, kommunikation- ökad förståelse#15 Lindhonung från Hunungsjätten i Enhörna, Vänskap, Nyfikenhet, Lyssnande, Trogen
#16 Skogshonung från Skillebyvret, biodlare Jonas Hallqvist
Här och Nu, meditation
#18 Lönn, honung från Honungsjätten i Enhörna
Inre ljus, Delat ljjus blir dubbelt ljus

Fastlagstisdagen

Semmeldagen eller fettisdagen börjar fastan, eller "vårstädning i kroppen" som jag väljer att se det. Vi börjar fastan med en ärtsoppsmiddag 19.2 med semla och sedan börjar vårstädningen med yoga och bastu. Välkomna! 

Finsk julmat

Inför julen gör vi morotslåda, kålrotslåda, karelska piroger och julstjärnor till försäljning. 

Gästgiveri

Restaurang och vedeldad bastu


Till jul tillverkar vi ’Finska julmatkassen’ med de finska julfavoriterna som man inte kan vara utan, morotslåda, kålrotslåda och julstjärnor. Självständighetsljus är också svårt att få tag på i Sverige. Vi tillverkar även karelska piroger, äppelmustglögg, Finlandpepparkakor och saltlakritsknäck. Allt detta är frysvaror, samt torrvaror med minst en månads hållbarhet, så vi tillverkar dem löpande under november och december. Alla varor är ekologiska!

Missa inte vår vedeldade bastu med tvättmöjligheter. Boka bastun för ett sällskap för fyra i 1,5h. Alkoholfri bastuöl och lån av sitthandduk ingår. 400kr 


Evenemang

Pizzaprovsmakning

Inkl. pizza, sallad, mjöd, efterrätt
Bastu

12 pers förbokning

4800 kr

Bastuevenemang
vedeldad bastu 1,5h, alkoholfri bastuöl, bastuberättelse
4 pers förbokning 400kr